Spidskålssalat med tahindressing – en farverig og mættende salat. Tahin består af sesamfrø og er en uundværlig ingrediens i det mellemøstlige køkken. Denne tahindressing er super nem at lave, har en lækker konsistens og smager helt vidunderligt. Konsistens kan justeres ved at tilsætte mere eller mindre vand. Lav hellere en stor portion dressing, mens du er i gang – tahindressing smager nemlig også dejligt i pitabrød eller som dip til gnavegrønt.
Tahindressing
4 spsk saltet tahini
3 spsk limesaft
3 spsk vand
2 spsk shoyu sojasauce
1 spsk fintrevet frisk ingefær
Salat
1 fintsnittet lilla spidskål (ca. 300 g)
100 g spæde salatblade
1 rødløg i tynde både
1 dl finthakket bredbladet persille
100 g hindbær
50 g Earth Control peanuts ristede & saltede
Rør tahini, limesaft, vand, soja og ingefær sammen.
Vend spidskål, salatblade, rødløg og persille sammen i en skål.
Anret salaten i et fad og hæld halvdelen af dressingen over.
Fordel hindbær og peanuts på salaten og server med resten af dressingen ved siden af.
Ingredienser
Tahindressing
4 spsk saltet tahini
3 spsk limesaft
3 spsk vand
2 spsk shoyu sojasauce
1 spsk fintrevet frisk ingefær
Salat
1 fintsnittet lilla spidskål (ca. 300 g)
100 g spæde salatblade
1 rødløg i tynde både
1 dl finthakket bredbladet persille
100 g hindbær
50 g Earth Control peanuts ristede & saltede
Fremgangsmåde
Rør tahini, limesaft, vand, soja og ingefær sammen.
Vend spidskål, salatblade, rødløg og persille sammen i en skål.
Anret salaten i et fad og hæld halvdelen af dressingen over.
Fordel hindbær og peanuts på salaten og server med resten af dressingen ved siden af.