Chia parfait

>60 min
Serveringer: 2
Chia parfait med tranebær er en skøn og velsmagende sommerdessert til sæsonens lune sommeraftener på terrassen.
Af

Ingredienser

Parfait

1 spsk Earth Control tranebær
1 dl Earth Control chiafrø
1,5 dl mandelmælk
2 dl blommer eller friske bær

Granola

1 spsk kokosolie
1 spsk ahornsirup
1/2 dl Earth Control tranebær
1/2 dl Earth Control nødder efter eget valg

Til servering

2 spsk peanut butter
2 spsk yoghurt

Fremgangsmåde

Bland mandelmælk med chiafrø og rør det godt igennem og stil i køleskabet 1 - 1,5 time (gerne til næste dag).
I en lille gryde varmes blommer eller bær sammen med tranebær og omkring 1 spsk. vand. Rør rundt under lav varme i 5-10 minutter til du har en cremet kompot. Du kan vælge at blende den kort, så den bliver mere cremet – ellers så stil den til side og gem til senere.
Lav nu den sprøde granola. Hæld lidt kokosolie på en lun pande sammen med ahornsirup. Tilsæt tranebær og forskellige nødder efter ønske og rør rundt under lav varme til granolaen er sprød og gylden.
Til servering hældes chiagrøden op i glas, efterfulgt af neutral yogurt, peanut butter og kompot. Pynt med den sprøde granola og ekstra tranebær på toppen.

Lignende opskrifter