Salat til aftensmad? Det kan man sagtens, når salaten er en mættende og fyldig falafelsalat. Denne falafelsalat med couscous og myntedressing smager vidunderligt og kan varieres i det uendelige efter årstid og sæson. Erstat fx tomater, agurk og spinat med en rest af bagte rodfrugter i vinterhalvåret. De søde bagte rodfrugter passer rigtig godt til den syrlige myntedressing baseret på græsk yoghurt. Velbekomme!
Salat
2,5 dl couscous
0,5 L kogende vand
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk citrondråber
1 tsk salt
2 tomater
1 rødløg
½ agurk
1 dl hakket bredbladet persille
150 g baby spinatblade
Myntedressing
2,5 dl græsk yoghurt
½ dl finthakkede mynteblade
1 spsk citrondråber
1 fed presset hvidløg
O,5 tsk salt
Friskkværnet sort peber
Tilbehør
1 pk. falafler (500 g)
½ dl Earth Control ristede & saltede græskarkerner
½ dl syltede rødløg
Overhæld couscous med kogende vand og lad det trække i 5-10 min.
Rør olie, citrondråber og salt sammen og vend det i den lune couscous. Lad den afkøle.
Skær tomater og rødløg i små tern.
Flæk agurken på langs, fjern kernerne med en teske og skær agurken i halve skiver.
Vend couscous, tomat, rødløg, agurk og persille sammen.
Læg spinatblade i bunden af et stort fad og anret couscousblandingen herpå.
Rør yoghurten sammen med mynteblade, citrondråber, hvidløg, salt og peber.
Lun falaflerne efter anvisning på pakken og anret dem på salaten.
Drys med græskarkerner og syltede rødløg. Server med myntedressing.
Ingredienser
Salat
2,5 dl couscous
0,5 L kogende vand
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk citrondråber
1 tsk salt
2 tomater
1 rødløg
½ agurk
1 dl hakket bredbladet persille
150 g baby spinatblade
Myntedressing
2,5 dl græsk yoghurt
½ dl finthakkede mynteblade
1 spsk citrondråber
1 fed presset hvidløg
O,5 tsk salt
Friskkværnet sort peber
Tilbehør
1 pk. falafler (500 g)
½ dl Earth Control ristede & saltede græskarkerner
½ dl syltede rødløg
Fremgangsmåde
Overhæld couscous med kogende vand og lad det trække i 5-10 min.
Rør olie, citrondråber og salt sammen og vend det i den lune couscous. Lad den afkøle.
Skær tomater og rødløg i små tern.
Flæk agurken på langs, fjern kernerne med en teske og skær agurken i halve skiver.
Vend couscous, tomat, rødløg, agurk og persille sammen.
Læg spinatblade i bunden af et stort fad og anret couscousblandingen herpå.
Rør yoghurten sammen med mynteblade, citrondråber, hvidløg, salt og peber.
Lun falaflerne efter anvisning på pakken og anret dem på salaten.
Drys med græskarkerner og syltede rødløg. Server med myntedressing.