Ristede rosenkål med valnødder & appelsindressing

Salat
20 min
Serveringer: 4
Af

Ingredienser

300 g rosenkål
1 rødløg
2 spsk smør
salt og peber
80 g valnøddekerner
1/2 bdt bredbladet persille

Appelsindressing

skal og saft fra 1 økologisk appelsin
1 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
1 spsk ahornsirup eller flydende honning
salt og peber

Fremgangsmåde

Rengør rosenkålene og halver dem.
Pil rødløget og hak det fint.
Smelt smørret på en varm pande og svits løgene indtil de flader sammen, cirka 4-5 minutter.
Tilsæt herefter rosenkålene og steg videre i 10 minutter, til de begynder at tage farve.
Hak valnødderne groft og kom dem på panden sammen med hakket persille – rør det hel godt rundt.

Appelsindressing

Pisk appelsinskal og -saft, balsamicoeddike og ahornsirup sammen og smag til med salt og peber.
Fordel dressingen over grøntsagerne og lad det koge ind i 2-3 minutter.
Anret salaten på et stort fad og server med det samme.

Lignende produkter

Lignende opskrifter