Kartoffelsalat med pinjekerner

30 min
Serveringer: 4
Pift den klassiske kartoffelsalat op med sæsonens råvarer som i denne opskrift med radiser, purløg og lækre pinjekerner som topping. Kartoffelsalat er et hit hos både store og små.
Af

Ingredienser

400 gsmå kartofler
10 stk asparges
10 stk radiser
1/2 bdt dild
1/2 bdt purløg
75 g spinat
1 pose Earth Control pinjekerner

Basilikum-mayonnaise

1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
1/2 bdt frisk basilikum
1/2citron

Dressing

2 spsk olivenolie
1 tsk sennep
1/2 tsk salt
1 nip peber
1 spsk æblecidereddike

Fremgangsmåde

Skrub/skræl kartoflerne og kog i letsaltet vand i 15-20 minutter.
Skyl grøntsager og urter.
Snit asparges i tynde skiver på skrå.
Skær radiserne i tynde skiver.
Hak dild og purløg fint.

Vend de kogte kartofler med asparges, radiser, dild, purløg og spinat Rør dressingen olie, sennep, salt og peber.

Hæld langsomt i æblecidereddike og pisk sammen.
Vend dressingen i salaten.
Rist pinjekernerne på en varm pande, til de har fået en let-gylden farve og top på salaten.

Basilikum-Mayo Blend mayonnaise, creme fraiche og basilikum.

Smag til med citronsaft.
Server sammen til kartoffelsalaten.
Server som sommersalat til grillet oksekød, svinekød eller fisk.

Lignende opskrifter