Pift den klassiske kartoffelsalat op med sæsonens råvarer som i denne opskrift med radiser, purløg og lækre pinjekerner som topping. Kartoffelsalat er et hit hos både store og små.
Af Linn Grubbström
400 gsmå kartofler
10 stk asparges
10 stk radiser
1/2 bdt dild
1/2 bdt purløg
75 g spinat
1 pose Earth Control pinjekerner
Basilikum-mayonnaise
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
1/2 bdt frisk basilikum
1/2citron
Dressing
2 spsk olivenolie
1 tsk sennep
1/2 tsk salt
1 nip peber
1 spsk æblecidereddike
Skrub/skræl kartoflerne og kog i letsaltet vand i 15-20 minutter.
Skyl grøntsager og urter.
Snit asparges i tynde skiver på skrå.
Skær radiserne i tynde skiver.
Hak dild og purløg fint.
Vend de kogte kartofler med asparges, radiser, dild, purløg og spinat Rør dressingen olie, sennep, salt og peber.
Hæld langsomt i æblecidereddike og pisk sammen.
Vend dressingen i salaten.
Rist pinjekernerne på en varm pande, til de har fået en let-gylden farve og top på salaten.
Basilikum-Mayo Blend mayonnaise, creme fraiche og basilikum.
Smag til med citronsaft.
Server sammen til kartoffelsalaten.
Server som sommersalat til grillet oksekød, svinekød eller fisk.
Ingredienser
400 gsmå kartofler
10 stk asparges
10 stk radiser
1/2 bdt dild
1/2 bdt purløg
75 g spinat
1 pose Earth Control pinjekerner
Basilikum-mayonnaise
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
1/2 bdt frisk basilikum
1/2citron
Dressing
2 spsk olivenolie
1 tsk sennep
1/2 tsk salt
1 nip peber
1 spsk æblecidereddike
Fremgangsmåde
Skrub/skræl kartoflerne og kog i letsaltet vand i 15-20 minutter.
Skyl grøntsager og urter.
Snit asparges i tynde skiver på skrå.
Skær radiserne i tynde skiver.
Hak dild og purløg fint.
Vend de kogte kartofler med asparges, radiser, dild, purløg og spinat Rør dressingen olie, sennep, salt og peber.
Hæld langsomt i æblecidereddike og pisk sammen.
Vend dressingen i salaten.
Rist pinjekernerne på en varm pande, til de har fået en let-gylden farve og top på salaten.
Basilikum-Mayo Blend mayonnaise, creme fraiche og basilikum.
Smag til med citronsaft.
Server sammen til kartoffelsalaten.
Server som sommersalat til grillet oksekød, svinekød eller fisk.