Nytårssalat med ristede pinjekerner, gedeost & bagte tomater

Salat
15 min
Serveringer: 4
Af

Ingredienser

500 g bagte tomater
1 tsk havsalt
1 tsk sukker
1 spsk olivenolie
2 spsk krydderurter, fx tørret oregano, timian, chiliflager
100 g rucola
2 faste pærer
100 g gedeost eller gedefeta
50 g ristede pinjekerner

Dressing

1 spsk grov sennep
1 spsk æblecidereddike
1 spsk ahornsirup eller flydende honning
5 spsk olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 125 grader, varmluft.
Skær tomaterne i halve og læg dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir.
Drys med salt, sukker, olivenolie og krydderurter.
Stil dem i ovnen og bag dem i ca. 1 time og 15 minutter.
Kom rengjort rucola i en stor skål, og tilsæt bagte tomater, tynde skiver af pærer og gedeost i små stykker.
Hæld dressingen over salaten, og top inden servering med ristede pinjekerner.

Lignende produkter

Lignende opskrifter