Perlebygsalat med tranebær

30 min
Serveringer: 4
En fyldig salat med perlebyg, sæsonens jordbær og friske krydderurter - og selvfølgelig med vores flotte røde tranebær på toppen.
Af

Ingredienser

2 dl perlebyg
1/2 tsk salt
4 dl vand
20 cherrytomater
1 bakke jordbær
2 kviste mynte
1/2 bundt persille
1/2øko citron
1/2 fedhvidløg
1 nip cayennepeber
2 spsk olivenolie
50 g Earth Control tranebær

Dressing

1 tsk tahin
1 lime
1 dl yoghurt
1 nip salt
1 nip peber

Fremgangsmåde

Skyl perlebyg i koldt vand og kog efter anvisning på posen. Riv citronskal, pres citronsaften og hak hvidløg fint. Bland citronskal, citronsaft, hvidløg, olie og cayennepeber. Vend sammen med de kogte perlespelt. Halver tomaterne og jordbær. Hak persille og mynte fint. Bland perlebyg med tomater, jordbær, mynte, persille og tranebær.
Rør ingredienserne sammen til dressingen og server til salaten. Nyd perlebygsalaten som tilbehør til f.eks. grillet pølse, grillet halloumiost eller fisk.

Lignende opskrifter