En fyldig salat med perlebyg, sæsonens jordbær og friske krydderurter - og selvfølgelig med vores flotte røde tranebær på toppen.
Af Linn Grubbström
2 dl perlebyg
1/2 tsk salt
4 dl vand
20 cherrytomater
1 bakke jordbær
2 kviste mynte
1/2 bundt persille
1/2øko citron
1/2 fedhvidløg
1 nip cayennepeber
2 spsk olivenolie
50 g Earth Control tranebær
Dressing
1 tsk tahin
1 lime
1 dl yoghurt
1 nip salt
1 nip peber
Skyl perlebyg i koldt vand og kog efter anvisning på posen. Riv citronskal, pres citronsaften og hak hvidløg fint. Bland citronskal, citronsaft, hvidløg, olie og cayennepeber. Vend sammen med de kogte perlespelt. Halver tomaterne og jordbær. Hak persille og mynte fint. Bland perlebyg med tomater, jordbær, mynte, persille og tranebær.
Rør ingredienserne sammen til dressingen og server til salaten. Nyd perlebygsalaten som tilbehør til f.eks. grillet pølse, grillet halloumiost eller fisk.
Ingredienser
2 dl perlebyg
1/2 tsk salt
4 dl vand
20 cherrytomater
1 bakke jordbær
2 kviste mynte
1/2 bundt persille
1/2øko citron
1/2 fedhvidløg
1 nip cayennepeber
2 spsk olivenolie
50 g Earth Control tranebær
Dressing
1 tsk tahin
1 lime
1 dl yoghurt
1 nip salt
1 nip peber
Fremgangsmåde
Skyl perlebyg i koldt vand og kog efter anvisning på posen. Riv citronskal, pres citronsaften og hak hvidløg fint. Bland citronskal, citronsaft, hvidløg, olie og cayennepeber. Vend sammen med de kogte perlespelt. Halver tomaterne og jordbær. Hak persille og mynte fint. Bland perlebyg med tomater, jordbær, mynte, persille og tranebær.
Rør ingredienserne sammen til dressingen og server til salaten. Nyd perlebygsalaten som tilbehør til f.eks. grillet pølse, grillet halloumiost eller fisk.