Quinoasalat med bagte tomater og mandler

60 min
Serveringer: 2
En skøn og mættende quinoasalat med lækre ovnbagte tomater, syltede rødløg og vores tørristede mandler som salattopping.
Af

Ingredienser

2 dl hvid quinoa
1 bdt frisk basilikum
1 stk avocado
1 spsk Earth Control ristede & saltede mandler
Syltede rødløg
2 stk rødløg
1/2 dl æblecidereddike
1/2 dl vand
1 tsk salt
3-4 spsk kokossukker (evt alm.sukker)
Sort peber

Bagte Tomater

500 g små tomater
1 spsk olivenolie
Salt & peber

Dressing

4 spsk olivenolie
1/2 citron, saften herfra
1 ts kgrov sennep
Salt & peber

Fremgangsmåde

Bagte tomater; Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad.
Krydre med salt og peber og fordel en smule olie på tomaterne.
Bag dem i ovnen ved 125 grader varmluft i ca. 1 time.
Kog quinoa efter anvisning på posen og afkøl.
Syltede rødløg; Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas.
Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde.
Giv det et opkog.
Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl.
Lad gerne løgene trække nogle timer.
Hak basilikum fint og skær avocadoen ud i tern.
Vend det forsigtigt rundt i den afkølede quinoa sammen med de ovnbagte tomater og tilsæt også syltede rødløg.

Dressing

Rør olivenolie, citronsaft, sennep, salt og peber sammen og fordel dressingen over salaten.
Top til sidst med grofthakkede salat-mandler og pynt med lidt ekstra syltede rødløg.

Lignende produkter

Lignende opskrifter