Speltsalat med spinat og tranebær

30 min
Serveringer: 4
Fyldig salat med spelt, aubergine, frisk spinat og lækre tranebær som topping. God som måltidssalat eller to go på madpakken.
Af

Ingredienser

3 dl perlespelt
1 stk aubergine
5 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
2 tsk chiliflager
100 g babyspinat
1 pose Earth Control ristet salatmix
1 pose Earth Control tranebær
salt/peber
3 dl perlespelt
1 stk aubergine
5 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
2 tsk chiliflager
100 g babyspinat
1 pose Earth Control ristet salatmix
1 pose Earth Control tranebær
salt/peber

Fremgangsmåde

Skyl speltkernerne, kog efter anvisning på posen og afkøl.
Skær auberginen i små tern.
Varm olie i en pande og svits finthakket hvidløg i ca. 1 minut – det skal ikke tage farve.
Tilsæt chiliflager og auberginetern.
Steg i ca. 5-6 minutter, indtil auberginerne er helt bløde og gyldne på alle sider.
Tilsæt evt. mere olie undervejs.
Tilsæt til sidst rengjorte spinatblade og lad det få en smule varme, så det falder sammen – smag til med salt og peber.
Fordel den kogte spelt på et fad og bland det sammen med de stegte grøntsager.
Top med ristet salatmix og tranebær inden servering og nyd f.eks. til oksekød eller lam.

Lignende opskrifter