Tabbouleh er en mellemøstlig salat med masser af fylde og fyld. Prøv f.eks. denne opskrift på tabbouleh med friske abrikoser, friske krydderurter og vores pistaciekerner som topping.
Af Ditte Ingemann
2 dl couscous
3 dl kogende vand
1/2 bdt marokkansk mynte
1/2 bdt basilikum
1/2 bdt koriander
4 spsk Earth Control usaltede pistaciekerner
4 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk olivenolie
2 tsk salt
Kom couscous i en skål og hæld kogende vand over.
Sæt film over skålen og lad det trække i ca. 10-15 min.
Hak krydderurterne fint og skær abrikoser i tynde skiver.
Pistaciekerner ristes på en pande til de bliver gyldne – men pas på de ikke får for meget.
Når couscoussen har trukket færdig rører du rundt med en gaffel så kornene falder fra hinanden.
Tilsæt de friskhakkede krydderurter, abrikoserne og ristede pistaciekerner sammen med olivenolie i couscoussen.
Smag til med citronsaft og salt.
Serveres f.eks. som tilbehør til grillet kød, lam eller fjerkræ.
TIP!
I stedet for abrikoser kan du anvende ferskner, men du kan også bruge Earth Control græskarkerner eller cashewnødder i stedet for pistaciekernerne.
Ingredienser
2 dl couscous
3 dl kogende vand
1/2 bdt marokkansk mynte
1/2 bdt basilikum
1/2 bdt koriander
4 spsk Earth Control usaltede pistaciekerner
4 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk olivenolie
2 tsk salt
Fremgangsmåde
Kom couscous i en skål og hæld kogende vand over.
Sæt film over skålen og lad det trække i ca. 10-15 min.
Hak krydderurterne fint og skær abrikoser i tynde skiver.
Pistaciekerner ristes på en pande til de bliver gyldne – men pas på de ikke får for meget.
Når couscoussen har trukket færdig rører du rundt med en gaffel så kornene falder fra hinanden.
Tilsæt de friskhakkede krydderurter, abrikoserne og ristede pistaciekerner sammen med olivenolie i couscoussen.
Smag til med citronsaft og salt.
Serveres f.eks. som tilbehør til grillet kød, lam eller fjerkræ.
TIP!
I stedet for abrikoser kan du anvende ferskner, men du kan også bruge Earth Control græskarkerner eller cashewnødder i stedet for pistaciekernerne.