En simpel forårs- og sommersalat med tomater, blommer og feta toppet med basilikum, vinaigrette dressing og ristede pinjekerner. Servér med ristet brød. Salaten er god som tilbehør til aftensmad og kan også serveres som forret.
Af Michala Kramer
Vinaigrette dressing
1 dl olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. ahornsirup eller honning
1 fed hvidløg, finthakket
Saften fra 1/3 citron
1 spsk. frisk basilikum, finthakket
Salt og peber
Salat
200 g tomater
4-5 blommer
200 g feta
30 g Earth Control pinjekerner
Earth Control græskarkerner
Frisk basilikum
Eventuelt ristet brød til servering
Bland alle ingredienserne til vinaigrette dressingen sammen i en skål. Smag til med ahornsirup.
Skær blommer og tomater i både og fordel dem på et fad.
Hæld halvdelen af vinaigrette dressingen udover blommerne og tomaterne og vend det godt sammen.
Lad salaten trække i 10-15 minutter.
Rist pinjekernerne kort på panden til de er let gyldne.
Skær feta i skiver og fordel på fadet, sammen med frisk basilikum og ristet brød.
Fordel de ristede pinjekerner og lidt græskarkerner udover salaten.
Inden servering hældes det sidste af vinaigrette dressingen udover, og salaten pyntes med frisk basilikum.
Ingredienser
Vinaigrette dressing
1 dl olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. ahornsirup eller honning
1 fed hvidløg, finthakket
Saften fra 1/3 citron
1 spsk. frisk basilikum, finthakket
Salt og peber
Salat
200 g tomater
4-5 blommer
200 g feta
30 g Earth Control pinjekerner
Earth Control græskarkerner
Frisk basilikum
Eventuelt ristet brød til servering
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne til vinaigrette dressingen sammen i en skål. Smag til med ahornsirup.
Skær blommer og tomater i både og fordel dem på et fad.
Hæld halvdelen af vinaigrette dressingen udover blommerne og tomaterne og vend det godt sammen.
Lad salaten trække i 10-15 minutter.
Rist pinjekernerne kort på panden til de er let gyldne.
Skær feta i skiver og fordel på fadet, sammen med frisk basilikum og ristet brød.
Fordel de ristede pinjekerner og lidt græskarkerner udover salaten.
Inden servering hældes det sidste af vinaigrette dressingen udover, og salaten pyntes med frisk basilikum.