Chiagrød er en nem morgenmad til en travl hverdag, da den kan forberedes dagen før! Vi kan anbefale at lave denne nemme dadelkaramel til og bruge den som topping – det vil du ikke fortryde.
2 dl mælk eller vand
½ dl chiafrø
1 spsk sirup eller flydende honning
Lidt vaniljepulver
2 dl skyr
Dadelkaramel
175 g Earth Control dadler (udstenede)
½ dl kogende vand
Toppings
Hjemmelavet granola
Friske hindbær – hele og/eller moste
Rør mælk, chiafrø, sirup og vanilje godt sammen i en skål og stil den tildækket i køleskabet natten over.
Kom dadlerne i en blender eller foodprocessor og hæld kogende vand over. Lad dadlerne opbløde i vandet i 15-20 min. Blend til daddelmassen er jævn og uden klumper.
Vend chiablandingen sammen med skyr.
Fordel chiagrøden i 2 skåle og top med dadelkaramel, granola og friske bær.
Tip
Det kræver en god blender eller foodprocessor at blende dadlerne til en karamel-lignende konsistens. Lad evt. dadler ligge i blød i vandet i længere tid, inden du blender. Så bliver de blødere og lettere at blende helt glatte. Rester af dadelkaramel kan opbevares i et rent syltetøjsglas i køleskabet. Brug den som pålæg eller som topping på chiagrød, havregrød og yoghurt.
Ingredienser
2 dl mælk eller vand
½ dl chiafrø
1 spsk sirup eller flydende honning
Lidt vaniljepulver
2 dl skyr
Dadelkaramel
175 g Earth Control dadler (udstenede)
½ dl kogende vand
Toppings
Hjemmelavet granola
Friske hindbær – hele og/eller moste
Fremgangsmåde
Rør mælk, chiafrø, sirup og vanilje godt sammen i en skål og stil den tildækket i køleskabet natten over.
Kom dadlerne i en blender eller foodprocessor og hæld kogende vand over. Lad dadlerne opbløde i vandet i 15-20 min. Blend til daddelmassen er jævn og uden klumper.
Vend chiablandingen sammen med skyr.
Fordel chiagrøden i 2 skåle og top med dadelkaramel, granola og friske bær.
Tip
Det kræver en god blender eller foodprocessor at blende dadlerne til en karamel-lignende konsistens. Lad evt. dadler ligge i blød i vandet i længere tid, inden du blender. Så bliver de blødere og lettere at blende helt glatte. Rester af dadelkaramel kan opbevares i et rent syltetøjsglas i køleskabet. Brug den som pålæg eller som topping på chiagrød, havregrød og yoghurt.