Saftige gulerodsbrud med valnødder & mandler

45 min
Serveringer: 8
Enhver morgenmad bliver lidt mere lækker med saftige gulerodsbrud. Vi foreslår, at du laver en dobbeltportion, når du har ekstra tid, så bliver alle de andre dage i ugen nemmere og mere velsmagende. Jo nemmere jo bedre. Disse koldhævede gulerodsbrud er piftet op med vores mandler og valnødder, som gider ekstra bid og mæthed. Opskriften er nem at lave, du skal blot huske at blande dejen sammen dagen før, så den kan stå over natten i køleskabet.
Af

Ingredienser

300 g kærnemælk
10 g gær
1 spsk honning
1 tsk havsalt
350 g hvedemel
50 g smør
175 g gulerod, revet
50 g Earth Control mandler, grofthakket
50 g Earth Control valnødder, grofthakket
1 æg

Fremgangsmåde

Dag 1

Kom kærnemælk, gær og honning i en skål og rør, til gæren er opløst.
Kom salt og mel i, og ælt dejen smidig og glat.
Tilsæt det bløde smør i tern og ælt det godt ind i dejen.
Kom dejen i en skål og dæk den til med husholdningsfilm.
Lad dejen hæve i 30-40 minutter ved stuetemperatur, inden den stilles i køleskabet natten over.

Dag 2

Vend næste dag dejen ud på et bord, drysset med en smule mel, og lav en fordybning i den, hvor revet gulerod, hakkede mandler, valnødder og æg tilsættes.
Fold dejen ind over på hver side, så fyldet er pakket godt sammen.
Hak dejen i små stykker med en dejskraber eller paletkniv.
Saml en bunke dejstykker med dejskraberen, og læg hver gulerodsbrud over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne hæve 45 minutter.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, varmluft, i 20-22 minutter, eller til bollerne er gyldne.

Lignende produkter

Lignende opskrifter