En fyldig, grøn opskrift til kødfrie dage. Grillet aubergine er rullet sammen om quinoa og lækre mandler. Friske krydderurter og en tahin-dressing giver det sidste pift på det grønne måltid.
Af Ditte Ingemann
2 stk auberginer
Olivenolie
1 dl hvid quinoa
1 stk rødløg
1 dl frisk mynte
1 dl frisk koriander eller persille
3 spsk Earth Control pistaciekerner
Dressing
1 spsk tahin
3 spsk olivenolie
1 stk øko citron, skal herfra
1/2 citron, saft herfra
Salt & peber
Skær auberginerne på langs i tynde skiver – pensl dem med olivenolie på begge sider.
Kom skiverne på en varm grill og grill dem på begge sider, indtil de får grillstriber og bliver helt bløde, ca. 3-4 minutter i alt.
Skyl og kog quinoaen efter anvisningen på posen.
Pil imens rødløget og hak det sammen med mynte, koriander og mandlerne.
Rør tahin sammen med olivenolie, citronskal- og saft og smag dressingen til med salt og peber.
Når quinoaen er kogt, og mens den stadig er varm, tilsættes dressingen, rødløg, mynte, koriander og mandler.
Bland det hele godt sammen.
Kom en skefuld af blandingen på en grillet skive aubergine og rul den sammen.
Fortsæt, indtil alle aubergine-skiver og quinoa-blandingen er brugt op.
Ingredienser
2 stk auberginer
Olivenolie
1 dl hvid quinoa
1 stk rødløg
1 dl frisk mynte
1 dl frisk koriander eller persille
3 spsk Earth Control pistaciekerner
Dressing
1 spsk tahin
3 spsk olivenolie
1 stk øko citron, skal herfra
1/2 citron, saft herfra
Salt & peber
Fremgangsmåde
Skær auberginerne på langs i tynde skiver – pensl dem med olivenolie på begge sider.
Kom skiverne på en varm grill og grill dem på begge sider, indtil de får grillstriber og bliver helt bløde, ca. 3-4 minutter i alt.
Skyl og kog quinoaen efter anvisningen på posen.
Pil imens rødløget og hak det sammen med mynte, koriander og mandlerne.
Rør tahin sammen med olivenolie, citronskal- og saft og smag dressingen til med salt og peber.
Når quinoaen er kogt, og mens den stadig er varm, tilsættes dressingen, rødløg, mynte, koriander og mandler.
Bland det hele godt sammen.
Kom en skefuld af blandingen på en grillet skive aubergine og rul den sammen.
Fortsæt, indtil alle aubergine-skiver og quinoa-blandingen er brugt op.